jorritBadmintonvereniging MatchPoint heeft m.i.v. 2 februari twee nieuwe toptrainers aangenomen. Voormalig international Jorrit de Ruiter zal de trainingen gaan verzorgen voor de senioren en onze eigen Eric Pang gaat de jeugdspelers begeleiden.

Een korte introductie:
Jorrit de Ruiter maakte vanaf zijn 13de onderdeel uit van de nationale selectie en heeft een indrukwekkende erelijst op weten te bouwen (Nationaal Kampioen, 36 interlands voor het Nederlandse Team, diverse podiumplekken bij grote internationale toernooien waaronder de Dutch Open en een bronzen EK-medaille). Zijn hoogste positie op de wereldranglijst was plaats 16. Eind augustus maakte hij echter bekend dat hij zijn badmintoncarrière na 15 jaar zou beëindigen. Gelukkig betekent dit niet dat hij zich in z’n geheel heeft teruggetrokken uit de sport. Zo is hij nog steeds actief in de Duitse Bündesliga (1.BV Mülheim), geeft hij clinics en draagt hij dus ook zijn kennis over door middel van trainingen. Hierbij gebruikt hij zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau om alle spelers op hun eigen manier uit te dagen en zowel tactisch als technisch vooruit te brengen.

De jeugd zal uitgedaagd gaan worden door Eric Pang. Verwar hem niet met zijn naamgenoot, die geeft natuurlijk training bij BV Almere. Maar ook de Zaanse Eric Pang heeft de liefde voor badminton door zijn aderen stromen. Al van kleins af aan speelt hij zo vaak hij maar kan en deze passie wil hij nu gebruiken om de jeugdleden zich verder te laten ontwikkelen. Wie weet komt hierbij wel de volgende topspeler bovendrijven!

Heb jij ook altijd al training willen krijgen van een top-badmintonner? Komt dan vrijblijvend een keer langs op onze dinsdag training en train mee!