Vandaag had het eindelijk weer eens gesneeuwd in onze regio, waardoor het op de wegen nogal glad waren. Ons haasten om op tijd te kunnen zijn, kon daardoor niet, want we moesten heeeel rustig rijden. Gelukkig waren we niet de enigen; er waren er meer die maar nét op tijd waren voor onze wedstrijd Matchpoint C1 tegen Duinwijck C3 in de Duinwijckhal in Haarlem.

De eerste wedstrijd was natuurlijk een mannendubbel, met Nick en ik tegen Sem en Oscar. We begonnen met een voorstand maar na een spannende wedstrijd werd het helaas toch nog 21-19 en 21-15 voor Duinwijck. Nu waren de meiden aan de beurt en dat waren Melanie en Lana die het tegen Lara en Nancy gingen opnemen. Het werd een hele spannende wedstrijd, want de score zat met name in de eerste set wel heel erg dicht op elkaar: uiteindelijk kwamen we uit op een winst van 20-22 en 13-21! Jeuj!

En toen gingen we over naar de eerste twee enkels. Zoals gewoonlijk was er eerst een mannenenkel, deze werd gespeeld door onze Luuk tegen hun Oscar. Daar zaten een paar prachtige rally’s tussen die Luuk goed wist te beëindigen. Het werd dan ook uiteindelijk 18-21 en 8-21 voor Matchpoint. Hierna moest Laurie tegen Lara waar ook nog weliswaar een paar mooie slagen tussen zaten, maar toch hebben we deze wedstrijd helaas verloren met 21-12 en 21-3.

Nu moest ikzelf weer spelen en dit keer moest ik het tegen Sem opnemen. Er werd veel over de hele breedte van het veld gespeeld en dat vond ik best lastig. Misschien was dat wel de reden dat ik helaas verloor met 21-12 en 21-13. In de laatste enkelwedstrijd moest Melanie tegen Nancy. Melanie liet Nancy veel lopen en won overtuigend met 12-21 en 10-21.

Nu kwamen nog de laatste twee gemengde wedstrijden. Eerst gingen Luuk en Lana tegen Lara en Sem. Ook hier werd er weer heel spannend gespeeld, met name in de tweede set waarin wij heel erg goed terugkwamen. Het mocht helaas niet baten: we verloren met 21-8 en 21-16. Toen kwam de laatste wedstrijd met Nick en Laurie tegen Oscar en Nancy. Ook hier kwamen we bij de tweede set heel goed terug en ging het zelfs aardig gelijk op met de punten! Ondanks dat werd het 21-3 en 21-16 voor de tegenstanders.

De einduitslag was dus 5-3 voor Duinwijck.

Aan het einde boden ze ons nog wat te eten of te drinken aan en dat hebben we maar gedaan. Na de lekkere patatjes gingen we weer naar huis toe en het was fijn om te zien dat de meeste sneeuw nu was gesmolten en we met gierende banden naar huis konden gaan!

En nu.. is er nog maar 1 wedstrijd te gaan voor deze competitie!!!