Het was een mooie zondag. Daar zagen wij echter weinig van, want vandaag moest Matchpoint C1 tegen Huizen C2 badmintonnen in De Tref in Zaandam. Voor deze wedstrijd hadden we 2 banen om op te gaan te spelen, dus als we snel zouden zijn, zouden we misschien nog iets van het mooie weer kunnen gaan zien! Spannend…

We begonnen met de mannen dubbel; dat waren van ons Quinn en Luuk die tegen Indy en Niek speelden. Na een spannende wedstrijd met snelle smashes werd het 11-21 voor Huizen en de tweede set werd 7-21 die helaas ook voor Huizen was.

Ondertussen waren de meiden al op de andere baan hun dames dubbel aan het spelen. Deze wedstrijd werd gespeeld door Laurie en Melanie die het tegen Robin en Teun opnamen. Hier werd goed voor- en achterin gespeeld met een uitslag van 10-21 voor de eerste set en voor de tweede set 15-21.

Hierna werden de eerste twee enkels gespeeld. De mannenenkel (Luuk tegen Indy) was vaak erg spannend maar Huizen wist door middel van moeilijk te retourneren korte ballen toch weer de zege op hun naam te schrijven: het werd 11-21 voor de eerste en 6-21 voor de tweede set. De vrouwenenkel was Lana tegen Robin, maar Lana liet zich niet zo snel uit het veld slaan met een stand van 7-21 en 11-21.

Bij de andere twee enkels waren de tegenstanders wel erg aan elkaar gewaagd. Quinn moest tegen Niek waarbij hij een paar goeie slagen maakte. Helaas kreeg hij toen wel een beetje last van zijn arm, maar wist de wedstrijd toch nog met 6-21 en 17-21 te eindigen. Daarna moest Melanie tegen Teun, waar Melanie een paar strakke ballen maakte! De tweede vrouwenenkel werd uiteindelijk met 8-21 en 3-21 besloten.

Nu kwam de eerste gemengde potjes met Luuk en Laurie tegen Niek en Robin. Niek en Robin wisten wel een paar goeie smashes te maken, maar Luuk en Laurie sloegen het gewoon terug. Het eindigde met 8-21 voor de eerste en 5-21 voor de tweede set. Quinn en Lana speelden de laatste wedstrijd tegen Indy en Teun. Dit was wel een spannende wedstrijd maar Huizen maakt dusdanig goeie smashes dat ook deze wedstrijd door hen gewonnen werd; het werd 11-21 voor de eerste en 9-21 voor de tweede set.

Al met al was het een spannende dag. We mochten dan weliswaar alles verloren hebben, maar het waren wel spannende potjes. En ach, ieder nadeel heeft zijn voordeel: doordat we geen driesetters hadden, konden we toch nog van het mooie weer genieten ;-)

Sean Fabries