Voorwoord

Allereerst allemaal welkom terug na de zomer pause. Voor velen een vakantie en voor anderen een periode zonder files op de snelwegen. Beide plezierig.

Een nieuw seizoen start met een nieuwe redactie vandaar dat ik mij hier even voor stel. Mijn naam is Milo van der Zee en ben er door Reinier ingeluisd om deze taak op mij te nemen. Doet hij erg goed en ik doe het met plezier. Lijkt mij een prima match :)
Ik ga mijn best doen om de nieuwsbrieven met interessante informatie gevuld te krijgen en ze netjes bij jullie af te leveren zonder dat het als spam ervaren wordt. Afmelden kan altijd waarna ik de lijst bijwerk. Een mailtje naar redactie@bvmatchpoint.nl is genoeg.

Daarnaast iets totaal anders. Tijdens de vakantie kregen wij te horen dat de zus van Arie de Jong in de MH17 naar Maleisië zat… Arie, heel veel sterkte! Ik hoop dat wij samen voor positieve afleiding kunnen zorgen.

Eerste speeldata

– dinsdag 2 september (Vang)
– vrijdag 5 september (Tref)
Daarnaast is er een extra avond geregeld op vrijdag 29 augustus van 20:00 tot 22:00 uur (kosten €2,- pp).

Competitie

Vanaf heden heb ik (Reinier) het wedstrijdsecretariaat van Peter overgenomen. Graag wil ik jullie alvast informeren over het komende competitieseizoen.

De data voor de te spelen wedstrijden zijn al bekend en te vinden op:

Bondscompetitie: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/club.aspx?id=7EB56360-8D5C-4239-93B7-D6F213F84345&club=84
Regiocompetitie: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/club.aspx?id=16E74B1F-61AA-4B41-8932-418A475F65B7&club=28

De speeldagen, -tijden en -locaties zijn nog onder voorbehoud van wijzigingen.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd zullen er team foto’s gemaakt worden.

LET OP: De thuiswedstrijd van 14 december zal verplaatst worden naar 14 september. Dit heeft als reden dat er voor ons geen enkele sporthal te huur is op 14 december.

Trainer

Hallo…..
Mij is gevraagd om een stukje voor de nieuwsbrief te schrijven….. een korte beschrijving van wie ik ben en wat ik doe …..

 • Ik ben Ronald van den Hoogen (38)….
 • ik woon in Leeuwarden samen met mijn vriendin Chaja (32) en mijn zoon Kishan (13)….
 • ik werk bij een groot energiebedrijf als senior medewerker op het callcenter. ….
 • daarnaast heb ik een eigen fotostudio samen met Chaja (visagiste)…..
 • maar waar jullie mij van zullen gaan leren kennen is badminton. …
 • Ik speel nu zelf al vanaf mijn 4e dit spelletje…..
 • en geef intussen al meer dan 20 jaar training. …
 • en de komende jaren zal ik bij jullie op de dinsdag te zien zijn…..

Als je meer wilt weten…..vraag het me…. ik ben altijd bereid om na of voor de trainingen te babbelen…..

Groetjes en tot 2 september. …
Ronald

Jeugd

Voor de jeugd is er komend seizoen ook weer genoeg te doen.
Het competitieteam J1 speelt dit seizoen weer U15. Daniëlle, Ilse, Nicole, Jeroen, Max en Rodin: heel veel plezier en succes dit seizoen.

Ook starten we dit seizoen met een team in de opstartcompetitie. Hier komt in de volgende nieuwsbrief meer informatie over.

Ook de jeugd krijgt op dinsdagavond een nieuwe trainer. Makkelijk qua naam: Ronald (net als de vorige). Jullie zien hem 2 september.

Interne en externe toernooitjes zullen in de loop van het seizoen worden gecommuniceerd, en we zullen vast ook weer meedoen aan de nacompetitie.

We zien jullie graag allemaal 2 september om 19:00 uur in de Vang, tot dan!

Voortgang Sporthal De Koog

Op 15 mei jl. was er in het gemeentehuis weer een vergadering over de voortgang van de nieuw te bouwen sporthal De Koog. Deze hal vervangt dan de huidige sporthal De Sprong.

Belangrijke informatie voor onze vereniging hierin is dat er vertraging opgelopen is in het hele traject door onder andere aansluiting met de openbare ruimte. De sporthal moet namelijk 1,60 meter verhoogd worden ten opzichte van de omgevingshoogte. Hiervoor moest toestemming van het college worden gevraagd aangezien het budget niet toereikend genoeg was om dit te kunnen uitvoeren. De ophoging is niet mogelijk is met een zandpakket, aangezien de sloten eromheen hierdoor worden weggedrukt. In overleg met de gemeente is besloten dat de sporthal op palen komt te staan. Er waren vijf geselecteerde partijen die een ontwerp voor de hal hebben gemaakt. Als het goed is, wordt rond deze tijd besloten met welke partij de gemeente in zee gaat.

Dit alles betekent concreet dat de hal niet in seizoen 2015-2016 operationeel zal zijn, maar pas een seizoen later. Dit is voor onze club een flinke tegenvaller.

De sporthal die De Vang gaat vervangen zit nog wel op schema en moet eind dit jaar klaar zijn.

Aankondiging ALV 21 oktober 2014

Op dinsdag 21 oktober, 20.00 uur zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden worden in sporthal de Vang. Tijdens deze bijeenkomst zullen de bestuursleden onder meer een update geven over het afgelopen seizoen en de financiële situatie van de club. Daarnaast ben u in de gelegenheid om al uw vragen te stellen rondom het reilen en zeilen van de vereniging. Komt dus allen!

Contributie en incasso

De contributie en eventuele andere kosten worden in delen geincasseerd. Hierbij de data waarop dat gebeurt:

 • Contributie eind september
 • Competitiebijdrage eind oktober
 • Club van 50 eind oktober (voor komend seizoen)

Verhoging contributie met inflatie: 0.9% en afgerond op hele euro’s naar boven.

Daarnaast verzoek om doorgeven actuele adresgegevens indien gewijzigd (incl. email).

Vacatures

Voorzitter

Omdat Dennis zijn taak als voorzitter heeft neergelegd om zich volledig te kunnen richten op de jeugd, is MatchPoint met spoed op zoek naar een nieuwe voorzitter. De voornaamste taken zijn:

 • Het aansturen  van de overige bestuursleden
 • Controle op  alle lopende zaken
 • Contact met  de gemeente onderhouden
 • Zaalhuur  regelen
 • Opstellen van  contracten (o.a. met trainers)
 • Voorzitten  Algemene Ledenvergadering

Penningmeester

Ook Martijn stopt er dit jaar mee. De voornaamste taken zijn:

 • Betalingen
 • Contributie
 • Begroting maken
 • Jaarverslag opstellen

Ben je geïnteresseerd in een van deze functies? Stuur  dan een email naar redactie@bvmatchpoint.nl

Club van 50

De Club van Vijftig bestaat uit leden, oud-leden en  anderen die onze vereniging een warm hart toedragen en jaarlijks een bedrag  van minimaal € 50,- willen schenken. Het geld wenden we aan voor  (onverwachte) uitgaven die niet uit de normale exploitatie kunnen worden  betaald, zoals bijvoorbeeld extra jeugdactiviteiten, clinics  en overige verenigingsdoeleinden. Mocht u zelf nog een idee hebben voor een  goede besteding van het geld, laat het ons dan weten! Voordelen voor u  als lid van de Club van Vijftig

 • U sponsort de vereniging die u een warm hart toedraagt.
 • Uw naam komt op een erelijst in zowel sporthal De Vang  als in sporthal De Sprong te hangen. Tevens zal deze lijst op onze website  staan.
 • U wordt uitgenodigd voor een speciale ledenavond. Deze  bestaat uit een leuke activiteit en een korte toelichting over hoe uw geld  binnen de vereniging terecht is besteed.

Meld u ook aan!
Wilt u ook uw steentje bijdragen aan onze club, neemt u  dan contact op met  Dorthe  van Waarden. Dit kan rechtstreeks of via het e-mailadres:  secretaris@bvmatchpoint.nl.
Uw bijdrage kunt u overmaken op  bankrekeningnummer NL15INGB0002678405, t.n.v. B.V. MatchPoint, o.v.v. Club van Vijftig.