Op een winterse zondagochtend 15 januari 2017 kwam iedereen na het krabben van de auto of een koude fietstocht aan in Sporthal De Koog voor de laatste thuiswedstrijd van dit competitieseizoen. In de koude hal bleek het helaas niet voor alle teams een succesvolle dag.

Aangezien Dorthe ziek was, moest het eerste team zondagochtend op zoek naar een invaller. Het lukte gelukkig om binnen de familie een vervangster te vinden, namelijk Annewill. Annewill zorgde in haar dubbel samen met Willemijn voor de eerste winstpartij van de dag. Ook drie enkelpartijen werden gewonnen. Tim slaagde er helaas net niet in om zijn enkelpartij te winnen, want hij verloor de derde set in de verlenging. Gelukkig werden er in totaal vijf wedstrijden gewonnen en daarmeeblijven de Zaankanters op de tweede plaats in de poule staan.

De vorige ontmoeting van het tweede team tegen BC Meershuttle 3 eindigde in een 4-4 gelijkspel. Helaas wisten zij dit niet te evenaren en kwamen de Zaanse spelers niet verder dan drie winstpartijen. De eer werd hoog gehouden door Dennis in zijn enkelpartij, Peter/Patrick in de herendubbel en Patrick/Yanca in de gemengdubbel. Patrick, net terug na een maand vakantie, deed dus goede zaken bij zijn rentree!

Het derde team speelde net als het eerste en tweede team tegen BC Meershuttle uit Hoofddorp. Rob, Adrie, Gerda en invaller Michel bleken vooral in de dubbelpartijen kwaliteiten te hebben. Zij wonnen namelijk zowel de heren- en damesdubbel als beide mixen. Bij al deze wedstrijden was een derde set nodig, dus hierdoor is het nog bijzonderder dat ze allemaal gewonnen werden. Grote klasse! Doordat Rob ook in zijn enkelpartij aan het langste eind trok, werd de eindstand 5-3.

Tegen de koploper BC ’t Vennewater 6 hadden de spelers van het vierde team het erg zwaar. Er werden drie driesetters gespeeld, waarvan alleen Lianne de eer hoog hield door haar wedstrijd te winnen. De eindstand kwam daarmee op 1-7. Dit is een punt meer dan de vorige keer, want toen eindigde de uitontmoeting zonder winstpartijen aan de Zaanse kant.

Het eerste jeugdteam speelde tegen BV Hoogkarspel J1. Een spannende wedstrijd want het West-Friese team staat één plek hoger op de ranglijst aan de Zaankanters. Luuk won zijn beide wedstrijden; de herendubbel en de gemengddubbel met Lana. Ook de herendubbel van Sean en Quinn werd gewonnen. Hoogkarspel nam daardoor vijf punten mee naar huis.

In hun strijd om het kampioenschap heeft het tweede jeugdteam vier wedstrijden gewonnen tegen BC Heemskerk. Deze eindstand is identiek aan de eindstand van de vorige ontmoeting. Rodin was de held van de dag, want hij won al zijn wedstrijden. Met de vier winstpartijen van vandaag staat het tweede jeugdteam op een tweede plaats in de poule, met slechts één punt achterstand op de koploper. De komende wedstrijden zijn dus spannend!

Tegen de jeugdige spelers van BC Meershuttle had het derde jeugdteam het erg zwaar. Helaas lukte het weer niet om een set te winnen. Erik en Amnider behaalden in dubbel in de eerste set 19 punten. In de mix behaalde Amnider samen met Lizzie dezelfde score. De setwinst komt dus steeds dichterbij. Laten we hopen dat het dit seizoen nog gaat lukken om een set te winnen!

Op de dinsdagavond speelde het vijfde seniorenteam tegen BC Meershuttle 7. Het werd een spannende en lange avond met maarliefst vijf driesetters. De eindstand leek een kopie van de vorige ontmoeting, want weer werden er drie punten gescoord; de herendubbel, de enkelpartij van Milo en de tweede gemengddubbel. Het vijfde team staat hiermee op een stevige middenpositie in de poule.

Het einde van het seizoen komt steeds dichterbij. Er volgen nog twee uitwedstrijden, waarna de competitie alweer voorbij is. Lukt het ons tweede jeugdteam om kampioen te worden? Pakt het eerste team de tweede positie in de poule terug? Over twee weken weten we het…