De afgelopen speelweek is voor veel teams een speelweek om snel te vergeten. Vijf van de zeven teams verloren met grote cijfers, waarmee het een teleurstellend weekend werd voor veel teams. Het tweede jeugdteam deed daarentegen goede zaken in de strijd om het kampioenschap.

Team 1 nam het op tegen Almagest/Floriande. De dames van deze vereniging bleken veel talenten in huis te hebben, waardoor de Zaanse dames het erg zwaar hadden. Erik speelde een spannende enkelpartij, beide sets won hij in de verlenging. De eindstand kwam uit op een gelijkspel, waarmee de wedstrijd een punt minder oplevert dan tijdens de eerdere ontmoeting dit seizoen.

Het tweede team had een zware kluif aan de tegenstanders uit Huizen. Waar de vorige ontmoeting eindigde in een 5-3 overwinning, eindigde de thuisontmoeting ditmaal in een 6-2 verlies. Alleen de eerste en laatste partij van de dag, de herendubbel en tweede mix werden gewonnen. Noemenswaardig is het meespelen van Sandra, die inviel omdat Suzanne wegens een knieblessure niet in staat was om drie partijen te spelen. Sandra had al een jaar geen competitiewedstrijd gespeeld, maar speelde samen met Yanca een verdienstelijk damesdubbel en won haar mix met Jasper.

Onder toeziend oog van mascotte Jaylee verloor het derde team met 6-2. De dames hielden in de damesdubbel de eer hoog, net als Julien in zijn enkelpartij. Julien die zich niet fit voelde, zorgde hiermee wel voor een punt. Goed nieuws is dat Mitchell na wekenlang blessureleed weer terug was en volledig mee kon spelen. Dit moest ook wel, want helaas is Rob momenteel geblesseerd. De blessures wisselen elkaar dus af. Laten we hopen dat iedereen in 2017 weer fit is.

Het vierde team verloor met 7-1 tegen Martinus Amstelveen 5. Lianne zorgde in haar enkelpartij voor het enigste punt. In de damesdubbel wonnen Lianne en Petra een set, maar wisten helaas de derde set niet te winnen.

Tegen BV Huizen 5 hadden de spelers van team 5 weinig in te brengen. Op dinsdagavond speelden zij tegen de koplopers in de poule uit Huizen. Vorige keer won Annemarie haar enkelpartij, maar ditmaal kon zij dit kunstje niet evenaren. Ondanks dit verlies blijft het vijfde team op een stevige middenpositie in de poule staan.

De winnaars van dit weekend zijn de spelers uit het tweede jeugdteam. Waar alle andere teams hun wedstrijden verloren of gelijk speelden, won het tweede jeugdteam. Joey kwam ’s ochtends ziek naar de sporthal, waardoor op zondagochtend nog gezocht moest worden naar een invaller. Quinn, vastspeler uit het eerste jeugdteam, had een vrije speelweek en was zo enthousiast om direct naar de sporthal te komen en in te vallen. Met het meisjesteam uit Amstelveen hadden de Zaanse spelers geen moeite en de dag eindigde met een ruime overwinning van 8-0. Een goede ontwikkeling, want het kampioenschap komt hiermee steeds dichterbij!

Het derde jeugdteam had een speler minder, waardoor er slechts vijf wedstrijden gespeeld konden worden. Onder toeziend oog van de fanatieke vader van Lizzy en de moeder van Erik deden de Zaanse spelers hun uiterste best. Helaas wisten zij ook deze speelweek geen partij te winnen. Hopelijk zorgt de fanatieke coaching en aanmoedigingen ervoor dat er in de komende wedstrijden een punt wordt binnen gesleept.