Veel teams hadden het Sinterklaasweekend vrij van badminton en konden zich volledig storten op pepernoten, banket, speculaas en pakjespret. Op zondag 4 december speelden de drie jeugdteams en het eerste en tweede seniorenteam in Topsportcentrum De Koog . Door technische problemen werd het niet alleen buiten, maar ook in de sporthal een winderige, natte en vooral koude speeldag.

Het eerste team wist van te voren dat het een zware dag zou krijgen. De vorige ontmoeting tegen BC Weesp 1 eindigde namelijk in een 8-0 verlies. Zo vlak voor pakjesavond waren Dorthe, Willemijn, David, Erik en Tim vastberaden om de spelers uit Weesp geen punten cadeau te geven. Door een hardnekkige blessure kon Tim eerder dit seizoen nog niet spelen, maar in deze wedstrijd kon hij eindelijk weer de baan op. De dames deden goede zaken, want in de damesdubbel wonnen zij een set. De enkelpartijen gingen vervolgens nog beter! Dorthe won haar enkelpartij vrij gemakkelijk en Willemijn speelde een monsterpartij, waarbij ze uiteindelijk aan het langste eind trok. Hierdoor gingen de spelers uit Weesp met slechts zes punten naar huis.

Niet alleen in team één maakte een speler na een lange afwezigheid zijn debuut dit seizoen. Na lang blessureleed was Peter fit genoeg om zijn seizoensdebuut te maken in het tweede team en een wedstrijd mee te spelen. Team twee speelde tegen het derde team van  BC HHW ’69. Het werd een spannende wedstrijd, want er werden maarliefst vijf driesetters gespeeld. Tijdens de vorige ontmoeting werden vier enkelpartijen gewonnen. Dit kunstje kon helaas niet nagedaan worden, want ditmaal wisten alleen Yanca en Dennis hun enkelpartij te winnen. In tegenstelling tot de vorige keer werden de herendubbel en beide mixen gewonnen. Hiermee kwam de eindstand op 5-3, een mooie uitslag.

Bij de jeugd en het vijfde seniorenteam werden in deze speelweek grote cijfers behaald. Op dinsdag 29 november speelde team vijf tegen het vierde team van BC HHW ’69. Met invaller Chris wisten de Zaanse spelers een goed resultaat te bereiken. Alle wedstrijden werden gewonnen, er was geen enkele keer een derde set nodig. Dat noemen we nog eens een grote overwinning!

Ook het tweede jeugdteam deed goede zaken. Tegen een jeugdteam van BC Topflight wisten Jeroen, Rodin, Joey en Ilse alle wedstrijden te winnen. Jeroen had in zijn enkelpartij weinig tegenstand en won met grote cijfers. Rodin en Ilse speelden in hun mix een derde set en wisten deze ook te winnen. Met deze ruime overwinning kunnen acht punten bijgeschreven worden in het puntentotaal. Een goede ontwikkeling, want het team is vol op in de race om het kampioenschap.

De uitslag van het eerste en derde jeugdteam laat ook grote cijfers zien. Helaas zijn deze niet in het voordeel van BV MatchPoint, want beide teams wisten geen wedstrijd te winnen. Beide teams hadden het deze speelronde erg zwaar. Volgende week is er weer een nieuwe speelronde, met nieuwe kansen op punten.