Na speelweek zeven, waarbij de meeste teams op zondag 13 november hun wedstrijd speelde, kan de stand worden opgemaakt. Alle tegenstanders zijn gezien en dit is dus een ideaal moment om te zien waar de gevaren, maar vooral ook de kansen zich bevinden.

Het eerste team speelde tegen Almere 11 en deed goede zaken. Steeds vaker krijgen David en Erik jonge talenten tegenover zich, waarvan zij qua leeftijd vader zouden kunnen zijn. In een spannende driesetter liet Erik zien dat hij met zijn jarenlange ervaring nog mee kan komen met de jonge jongens. Met een eindstand van 6-2 en daarmee een tweede plaats in poule kan zeer positief worden teruggekeken op deze wedstrijddag. De eerste in de poule is BC Weesp, zij staan ver bovenaan met een voorsprong van maarliefst 21 punten. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus je weet nooit. Kan ons eerste voor een stunt zorgen?

In de hoofdklasse speelde team twee tegen de koploper in de poule Sparta 1. Voor de Zaanse spelers waren de tegenstanders uit Winkel geen onbekenden. Met vier driesetters hebben Dennis, Jasper, Patrick, Yanca en Suzanne veel tegenstand geboden, maar kwamen niet verder dan twee punten. Yanca wist haar enkelpartij ondanks haar enkelblessure te winnen. Daarnaast sleepte Dennis met zijn enkelwedstrijd een punt binnen. Tijdens een heuse ‘mid-season- dinner’ keek team twee terug op de eerste helft van het competitieseizoen. Met een vierde plaats ligt een stevige positie in de middenmoot in de verwachting.

In tegenstelling tot het tweede team, wist het derde team wel veel punten in de wacht te slepen. Tegen ABC’14 2 uit Almere werd op één wedstrijd na alle wedstrijden gewonnen. Sommige wedstrijden, zoals de enkelpartij van Rob en de damesdubbel van Gerda en Adrie, werden zelf met ruime cijfers gewonnen. Door zeven gewonnen punten op te tellen bij het puntentotaal, staat team drie op een stevige vierde plaats in de poule. Er is een behoorlijke voorsprong opgebouwd op de teams daaronder, dus de tweede helft van het seizoen kan vol vertrouwen starten.

Team vier staat iets lager in de poule, maar lijkt gelukkig niet bang te hoeven zijn voor degradatie. Afgelopen zondag speelden Nick, Lucas, Iwan, Petra en Lianne tegen ABC’14 3. Dit was helaas geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Lucas en Lianne wisten in hun gemengddubbel nog een set te winnen, maar dit was de enige set die in het voordeel van de Zaankanters eindigde. De tegenstanders waren te sterk en een winstpartij was te hoog gegrepen. Het positieve is dat het in de volgende ontmoeting met ABC’14 al snel beter kan.

Zoals gebruikelijk speelde team vijf zijn thuiswedstrijd op de dinsdagavond. Tegen Sparta 3 deden vooral de heren goede zaken, want alle wedstrijden waarin zij meespeelden leverde een punt op. Egon won zijn enkelpartij zelfs met ruime cijfers. De eindstand werd 5-3 en daarmee staat het vijfde team op een vijfde plaats in de poule. Het verschil tussen de nummer vier en nummer zeven is slechts één punt, dus dit kan nog alle kanten op. Een vijfde plek is niet verkeerd voor het team wat vorig jaar is gepromoveerd naar deze klasse. Hopelijk kan de vijfde plek vast worden gehouden of is het zelfs mogelijk om te vechten voor de vierde plek.

In het eerste jeugdteam speelden Laurie en Melanie een onwijs spannende damesdubbel; 26-28 en 20-22. Lana hield de eer hoog en zorgde er in haar enkelpartij voor dat Almere niet met acht punten naar huis ging. Momenteel staat het team op een zesde plek in de poule. Hopelijk kunnen zij deze plek handhaven of is het zelfs mogelijk om een plek te stijgen. Er zijn nog zes wedstrijden, dus voldoende mogelijkheden om punten te scoren. Helaas raakte Ilse uit het tweede jeugdteam tijdens haar enkelpartij geblesseerd en moesten twee partijen worden opgegeven. Er is echter ook veel positiefs te schrijven over dit team. Rodin en Jeroen wonnen hun dubbel en enkelpartijen vrij gemakkelijk tegen Nieuw Vennep J2. Ook Joey haalde twee punten binnen, wat een knappe prestatie is, aangezien hij dit seizoen voor het eerst competitie speelt. Met de 5-3 overwinning van dit weekend staat de J2 op een gedeelde eerste plaats in de poule! Wat zou het leuk zijn als zij de koppositie vast kunnen houden. Zouden zij het Matchpointkampioensteam van dit seizoen worden?

Het derde jeugdteam heeft het al het hele seizoen erg zwaar. Met zes gespeelde wedstrijden staat het puntensaldo helaas nog op nul. Ook dit weekend bleken de tegenstanders veel te sterk voor de jonge Zaanse spelers. Zij laten zich echter niet uit het veld slaan, want de talenten uit Almere (waarvan sommigen drie, vier of zelfs vijf keer per week trainen en naar het buitenland gaan voor een trainingskamp) kregen de punten niet cadeau. Laten we als vereniging ons derde jeugdteam een steuntje in de rug geven. Amnider, Erik, Lizzie, Romy en de invallers, zet ‘m op! Jullie hebben nog zes wedstrijden en dus nog 48 kansen om in ieder geval één winstpartij te behalen.