Vier boys op een rij

Op zondagochtend 30 oktober vertrokken twaalf auto’s (!) met badmintonners vanuit Amstelveen naar Koog aan de Zaan. Maar liefst drie van de vier seniorenteams speelden tegen BV van Zijderveld uit Amstelveen. De tegenstanders van het eerste team hadden een langere reistijd, zij kwamen uit Drachten. Het bleek een speelweekend met een generatiekloof tussen onze spelers en de jeugdige tegenstanders.

In het eerste team speelde David een spannende wedstrijd tegen de jonge Ewan. Een intensieve en spannende strijd, waarbij David in de derde set aan het langste eind trok. Dorthe en Willemijn hadden daarentegen minder moeite met hun tegenstanders. De eindstand werd 6-2, een mooie overwinning want nog nooit werd er met deze grote cijfers gewonnen.

Het tweede team begon met een super spannende herendubbel, waarbij Dennis en Patrick de derde set wonnen. Voor Dennis was de vreugde zo groot dat hij het publiek amuseerde met een enorme vreugdesprong over de tribune heen. Ook Yanca en Suzanne hadden een verlenging in de derde set van de dubbel tegen de jonge zusjes Li, maar helaas hebben zij niet gewonnen. Doordat Suzanne haar enkel won en vervolgens ook beide mixen werden gewonnen, werd de achterstand van 1-4 omgezet in een 4-4 gelijkspel.

Een andere mooie eindstand werd behaald bij het derde team. Ook bij hen waren er soms grote leeftijdsverschillen. Rob speelde de enkel, omdat Mitchell zich tijdens de herendubbel blesseerde. Met zijn jarenlange ervaring won Rob op routine van zijn jonge tegenstanders. Ook de andere enkelpartijen en mixen werden gewonnen en daarmee kwam de eindstand op 7-1.

Voor team 4 was het een bijzonder weekend. Zij behaalden namelijk hun eerste overwinning van dit competitieseizoen. De mix van Lucas en Lianne werd gemakkelijk gewonnen, net als de enkelpartij van Petra. De overwinning was groot, namelijk 6-2.

De spelers van J1 hadden meer moeite met hun tegenstanders uit Almere. Luuk en Melanie wonnen beiden in hun enkelpartij een set, maar wisten hun wedstrijd niet te winnen. Helaas werden er ook geen andere wedstrijden gewonnen.

Het tweede jeugdteam wonnen 6-2 en daarmee staan zij op een gedeelde eerste plaats in de poule. Zowel de enkelpartij van Ilse, die van Jeroen en de herendubbel werden vrij gemakkelijk gewonnen. Het team is goed bezig, de komende weken kunnen zij vechten om de koppositie vast te houden.

Helaas hadden de spelers uit het derde jeugdteam veel moeite. Amnider en Lizzy kwamen het dichtst bij een set-overwinning, zij verloren met de mix hun eerste set met 21-19. Een winstpunt komt steeds dichterbij, dus hopelijk wordt deze stijgende lijn voortgezet.

Afgelopen dinsdag speelde het vijfde seniorenteams tegen BV De Treffers uit Kortenhoef. De heren beten het spits af met twee spannende sets in de herendubbel, die beiden met verlenging werden gewonnen. De punten werden eerlijk verdeeld; één van de twee mixen en twee van de vier enkelpartijen werden gewonnen. Hierdoor werd de eindstand 4-4.

Deze speelweek had vooral positieve resultaten en daarom kan vol goede moed worden uitgekeken naar de volgende speelronde!