Op een regenachtige zondag in het eerste weekend van oktober speelden zes teams van BV MatchPoint een thuiswedstrijd. Helaas bleek het voor de seniorenteams niet zo’n succesvol weekend. De jeugdspelers waren daarentegen wel oppermachtig!

Na een forse nederlaag vorige week was het eerste team gebrand op het binnenhalen van punten. Tegen Hoornse BV 4 werden drie enkelpartijen gewonnen en daarmee kunnen drie punten worden bijgeschreven in het puntentotaal. Ditzelfde aantal punten behaalde het tweede team tegen de Amsterdamse studentenvereniging US. Jasper wist zijn hoofd koel te houden en won zijn wedstrijden. Helaas was het niet voor iedereen een goede dag en daarom waren drie winstpartijen het maximaal haalbare.

In de tweede klasse speelde het derde team met invaller Lei-Yee tegen BC ’t Vennewater 5 uit Heiloo. Rob en Mitchell werden ‘men of the match’, want beide heren wonnen al hun wedstrijden. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Ook het vierde team had wegens een blessure van een vast speler een invaller nodig. Ruud viel verdienstelijk in, want hij won zijn enkelpartij. Ruud en Nick waren in de herendubbel heel dicht bij een overwinning, maar verloren de derde set met 26-28. Lianne wist haar enkel te winnen en daarmee kwam het puntentotaal op twee.

Zoals gebruikelijk speelde het vijfde team hun thuiswedstrijd op de dinsdagavond voorafgaand aan het speelweekend. In sporthal Zaanstad-Zuid waren de heren degenen die de punten binnen sleepten tegen Hoornse BV 7. Met de eindstand 4-4 werden de punten eerlijk verdeeld.

Tegen UVO Spirit J3 begon het eerste jeugdteam met een enorme voorsprong. Na de enkels stonden zij met 5-1 voor. Helaas trokken de tegenstanders bij de gemengddubbels aan het langste eind. Hiermee werd de eindstand 5-3. Het tweede jeugdteam bleek in de categorie C15 te sterk voor de spelers uit Mijdrecht. Met maarliefst 6-2 werd gewonnen van BV Veenshuttle J1 en daarmee gaf de jeugd een goed voorbeeld aan de seniorenteams!

– uw MatchPoint journalist