Afgelopen zondag, op 18 september begon het competitieseizoen voor de badmintonners van BV Matchpoint. De vereniging kan terugkijken op een goede eerste speelweek. De eerste paar teams boekten mooie overwinningen, maar ook de andere teams hebben nog genoeg wedstrijden voor de boeg om punten binnen te slepen!

In de vierde divisie beet het eerste team van BV MatchPoint het spits af tegen BC Duinwijck 10 uit Haarlem. Maarliefst zes van de acht wedstrijden werden beslist in drie games. Willemijn van Waarden, debutante in het eerste team, won als enige haar wedstrijd in twee games. Na een spannende mixpartij was de eindstand 5-3 in het voordeel van de Zaanse vereniging.

Het tweede team speelde in de hoofdklasse tegen BV Almere 12. De Zaanse spelers waren niet in volle sterkte aanwezig, aangezien Jasper Kraakman binnen de gemeente een andere uitdaging had, namelijk de Dam tot Damloop. De badmintonvereniging uit Almere is altijd een lastig tegenstander wegens de vele talenten die minimaal vijf keer per week trainen. De eindstand 6-2 kwam daarom als een mooie verrassing. Dezelfde uitslag werd behaald door het derde team in de tweede klasse. Het team speelde in vrijwel dezelfde formatie als vorig seizoen. Misschien was dat wel de reden dat zowel de dubbels als de gemengddubbels zijn gewonnen.

Het vierde team had op deze eerste competitiedag meer moeite. In de derby tegen BV Swish 6 uit Krommenie waren in zes van de acht wedstrijden drie games nodig om tot een winnaar te komen. Vier hiervan werden uiteindelijke gewonnen door de spelers uit Krommenie en daarmee kwam de eindstand op 3-5. Niet alleen het derde en vierde team speelde deze speelweek tegen BV Swish. Afgelopen dinsdag speelde het vijfde team op de trainingsavond tegen de vereniging uit Krommenie. De spelers uit het vijfde team zijn vorig jaar gepromoveerd en maakten hun debuut in de derde klasse. Met 3-5 waren de tegenstanders helaas nog iets te sterk.

Tot slot kwamen er ook twee jeugdteams in actie. Het derde jeugdteam zijn doorgestroomd uit de opstapcompetitie en maakten hun debuut in de regiocompetitie. Ondanks de enorme inzet van de jeugdige spelers, waren de tegenstanders veel  te sterk. Dit is niet erg, de competitie duurt nog lang en er is nog genoeg tijd om beter te worden. De J1 verloor helaas ook met 8-0, maar de spelers wisten nog wel twee keer een derde set er uit te slepen!

– uw MatchPoint journalist